YOZGAT / MERKEZ - Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi

Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi

Eskipazar mahallesi 1.Ümre Caddesi Dış kapı No11 Merkez/YOZGAT
Vizyon
Her öğrencinin özgün bir kişilik olduğu gerçeğinden hareketle, BİLİM, KÜLTÜR, SANAT’la donanımlı bireyler yetiştirerek ülkemizin, eğitimine, yönetimine, sosyal-kültürel-ekonomik kalkınmasına ve Avrupa Birliği entegrasyonu sürecine katkıda bulunacak yeni yaklaşımlar, sistemler, projeler ve uygulamalar geliştirmektir.
Misyon
Bir bütün olarak okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim sonunda; kültürlü, bilgili ve bilgiyi kullanabilen, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen amaçlara ulaşmış, yüksek öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm BİLGİ-BECERİ-TUTUM ve DAVRANIŞLARI kazanmış, sosyal insan olmanın gerektirdiği tüm alışkanlıkları DAVRANIŞ haline getirmiş, insan, çevre, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, demokrasiye inanmış, Atatürkçülük´ü içselleştirmiş, yetenek ve ilgisi doğrultusunda yöneldiği alanda bilimsel araştırma yapabilen, bilimsel düşünebilen, akademik benliği gelişmiş, Türkçe’yi doğru ve etkili kullanabilen, yabancı dilleri çok iyi seviyede kullanabilen, spor ve güzel sanatların bir dalıyla üst düzeyde ilgilenen bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün
Ulaşım
Okulumuza ulaşım yaya olarak ve şehir içi hatlarla uygundur isteğe bağlı bir şekilde özel araç ile de ulaşım rahat bir şekilde sağlanabilmektedir.
Yusuf Tur: 0543-877-83-58
Yozgat, İç Anadolu bölgesinde Ankara ile komşu bir konumda bulunmaktadır.
OKULUMUZUN MERKEZE UZAKLIĞI 2.5 KİLOMETREDİR
Resim Bölümü Tüm Sınıflar: 120 Müzik Bölümü Tüm Sınıflar: 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Özel yetenek sınavından yeterli sıralama puanı almış olan herkes kazanmış sayılır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Mezun öğrencilerimiz TYT puanı ile Resim Öğretmenliği,Müzik Öğretmenliği,Milli Savunma Üniversitesi Bando Subaylığı bölümlerine yetenek sınavına esas tutularak yerleşmektedirler.AYT başvuru hakları vardır ancak tercih edilmemektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
YKS'de son üç yılda yerleşme yüzdemiz %90 ila 95 tir
Sportif Etkinlikler
Okulumuz öğrencileri Dağ Bisikleti,Tekvando,Kros yarışmalarına katılım sağlamaktadır.
Küçük çaplı iller arası ortak projeler yapılmaktadır.